Velden zijn niet correct ingevuld
MEE Drenthe

MEE Drenthe Logeerkring Drenthe

Vestigingsplaats: Assen

Logeerkring Drenthe koppelt vrijwilligers (maatjes en gastgezinnen) aan kinderen en (jong)volwassenen die in hun eigen netwerk weinig mogelijkheden hebben om er met regelmaat een dag(deel) of weekend tussenuit te kunnen. Vaak gaat het om kinderen of jongeren met een beperking, zoals ADHD, autisme of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Maar ook kinderen van een ouder, broer of zus met een beperking of chronische ziekte kunnen bij de logeerkring terecht. Geïnteresseerden kunnen zich het hele jaar aanmelden.

Logeerkring Drenthe heeft logés en maatjeszoekers van alle leeftijden, maar de meeste logés zijn tussen 5 en 15 jaar oud en de meeste maatjeszoekers zijn tussen 15 en 85 jaar oud. Sommigen hebben zelf een beperking, zoals ADHD, autisme of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. En soms komen ze uit gezinnen waar bijvoorbeeld een broer, zus of een ouder een beperking of chronische aandoening heeft. Logeerkring Drenthe koppelt vrijwillige gastgezinnen en maatjes aan kinderen, jongeren en volwassenen die in hun eigen netwerk weinig mogelijkheden hebben om er met regelmaat een dagje of weekend tussenuit te kunnen.

Onze vrijwilligers zijn wat betreft leeftijd en samenstelling ook heel divers; jongeren, jonge gezinnen, oudere echtparen, alleenstaanden, met en zonder kinderen. Iedereen wordt gekoppeld aan een ‘eigen’ loge of maatje, zodat je samen een band kan opbouwen. Gemiddeld komt een loge eens per maand bij jou als gastgezin. Met een maatje spreek je vaak wat vaker af.

Logeerkring Drenthe is actief in vrijwel heel Drenthe. Wilt u meer weten over de logeerkring of wilt u zich aanmelden als maatje of als gastgezin? Neem dan contact op met Rolinka Ovinge, zij vertelt u er graag meer over. Zij is bereikbaar via logeerkring@meedrenthe.nl of via telefoonnummer 0592-303999. Of bezoek ons op  https://www.facebook.com/logeerkringdrenthe 

www.logeerkring.nl

Aangeboden vacatures

Aangeboden vrijwilligerswerk

Aangeboden trainingen

Geen trainingen aangeboden