Velden zijn niet correct ingevuld

Feestelijke uitreiking vrijwilligerswaarderingsbonnen 2018

Iets na 19:00 uur kwamen de eerste vertegenwoordigers van de organisaties en verenigingen die zich hadden aangemeld binnen in Het Dorpshuis in Nieuw-Buinen. Zo’n 120 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om aanwezig te zijn op deze avond waarop de gemeente Borger-Odoorn blijk wilde geven van haar grote waardering die ze heeft voor de talloze vrijwilligers die zich soms dagelijks en soms al jarenlang inzetten in onze gemeente.

Na een woord van welkom door Angelique Smid van Andes (die namens de gemeente de organisatie heeft verzorgd) was de beurt aan wethouder Niek Wind die de kans met beide handen aangreep om in woord nogmaals te benadrukken hoe blij de gemeente is met zo’n grote schare actieve vrijwilligers. “Duizendmaal dank” was wat hij eigenlijk wilde zeggen en hij illustreerde dat naderhand nog eens door de rest van de avond enthousiast bij te springen in de catering.

 Een probleem waar veel organisaties en verenigingen tegenwoordig mee te maken hebben is het werven en behouden van vrijwilligers. De rest van de avond was het dan ook de beurt aan Anne Prins van Sport Drenthe. Hij presenteerde zeer bevlogen de training ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ die is ontwikkeld en bedoeld om er voor te zorgen dat (nieuwe) mensen zich aanmelden en natuurlijk ook aangemeld blijven. Het is een programma dat bestaat uit 4 bijeenkomsten waarbij intensief wordt ingegaan op de 5 stappen die nodig zijn om mensen enthousiast te maken en te houden.

Er was veel inbreng vanuit de zaal en de talloze voorbeelden zorgden voor veel herkenbaarheid en hilariteit. En aan de reacties te zien mag worden verwacht dat de cursus een behoorlijke belangstelling kan verwachten.

De bijeenkomsten worden gehouden, in de avond, op: maandag 6 mei, dinsdag 4 juni, donderdag 4 juli en de laatste bijeenkomst wordt in overleg ingepland. Over de kosten werd een boel gezegd maar het komt er op neer dat als de vertegenwoordigers van organisatie/vereniging alle bijeenkomsten bezoeken deze kosten nihil zullen zijn.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en natuurlijk de uitreiking van de meer dan 5000! Bonnen waarmee de vrijwilligers wat lekkers kunnen afhalen bij de vele deelnemende horecagelegenheden in onze gemeente.  

Wilt u meer informatie over de training ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’?, wilt u zich opgeven voor de training (voor organisaties/verenigingen die met vrijwilligers werken in de gemeente Borger-Odoorn) of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt via het telefoonnummer: (0591) 585 554 of per e-mail: vip@andesborgerodoorn.nlNaar het overzicht